Medvirkningsfaser
Kommunen forbereder seg til planleggingen ved å noe som kalles et planprogram, som deles offentlig. Da kan alle som har innspill komme med forslag til hvordan prosessen bør være. Deretter må forslag til endringer vurderes, og politikerne blir tilslutt enige om hvordan de ønsker at dette skal gjøres. Om alt går riktig for seg så vedtas oppstart. Dette betyr at vi kan sette i gang og lage en ny samfunnsplan for byen.
Planprosessen starter opp, og nå skal kommunen lytte! Aller først trenger vi innsikt og kunnskap om hva ulike deler av befolkningen mener er viktig fremover. Innspillene samles i en stor kunnskapsbank, som danner grunnlaget for diskusjonen videre.
Se fanen "Slik deltar du" for mer info!
Etter at vi har gjennomført åpen medvirkning, har vi tenkt å gi en representativ gruppe mennesker en gullbillett til å være med på å diskutere utfordringer og muligheter i byen vår, og komme med anbefalinger til politikerne sammen. De skal være med på prosessen helt frem til politikerne skal lage forslag til en ny felles plan for byen.
Basert på det byen har diskutert de siste månedene, skal det lages forslag til nye mål og strategier for en bærekraftig samfunnsutvikling i Trondheim.
Måldiskusjonene samles til et utkast til samfunnsplan, som skal legges ut på høring og offentlig ettersyn. Det betyr at byen kan gi sine tilbakemeldinger på forslaget som er blitt laget. Etter at alle har sagt sin mening, bearbeides innspillene, og endelig versjon legges frem for politikerne. Politikerne vedtar ny samfunnsplan.
Ferdigstilling og politisk diskusjoner. Råd, komitéer og bystyret skal gjøre sine vurderinger.
Ny samfunnsplan for Trondheim
#trondheim2032 Trondheim 2020-2032 - Hva er viktig for deg?
Del