Hopp til hovedinnhold

Informasjonskapselinnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre de grunnleggende funksjonalitetene på nettstedet og for å forbedre den onlineopplevelsen din. Du kan konfigurere og godta bruken av informasjonskapsler, og endre samtykkealternativene dine, når som helst.

Essensielle

Preferanser

Analyse og statistikk

Markedsføring

Tilrettelegge for et godt hverdagsliv

Avatar: Ellen Aga Kildal
Ellen Aga Kildal
Trykk på bildet for å bla deg rundt
Nyhavna skal bli et godt sted å besøke og bo for mennesker i alle aldre og med ulik bakgrunn. Bymiljøet utformes slik at det fremmer god folkehelse, samhold og gode opplevelser i nærmiljøet. Her er det både travle bygater og rolige nabolagsgater, byrom og parker for hele Trondheims befolkning og mindre byrom for bydelen og nabolagene. Det skal etableres flere barnehager på Nyhavna på sentrale tomter med gode uteoppholdskvaliteter. Et areal for organisert og uorganisert aktivitet skal etableres sentralt i bydelen. Det skal holdes av en tomt for skole sentralt på Nyhavna. Langs sentrale gater skal det være utadrettet aktivitet i første-etasje. Det bør tilrettelegges for fellesfunksjoner i alle boligområder.


Prinsipper for å tilrettelegge for et godt hverdagsliv:

  • Utforming og programmering av offentlige rom skal invitere til lek og fysisk aktivitet, og sosialt samvær
  • Det skal etableres gode sammenhenger fra bolig til bydelens parker, byrom, flerbruks/ idrettsanlegg og omkringliggende rekreasjonsområder som Ladestien
  • Det skal settes av tomt for en eventuell barneskole med tilhørende idrettshall og sjuerbane sentralt på Nyhavna. Det anbefales skole integrert i kvartalsstrukturen, sør for Skippergata i tilknytning til Fyringsbunkerallmennigen og Bunkerhagen Det skal etableres et anlegg for idrett, aktivitet og lek sentralt på Nyhavna med en syverbane og areal for uorganisert aktivitet. Ytterligere nødvendig areal til idrett vurderes i henhold til plassering av skole. Det skal settes av areal til barnehager i delområdene 5, 6, 7 og 9. Mulighet for samlokalisering med andre tjenester eller boliger bør vurderes.
  • Næringsareal plasseres nærmest støykilder som skjerming for boliger. Det bør etableres stille soner på Nyhavna
  • Det skal stilles høye krav til arkitektonisk kvalitet og bærekraftige og robuste materialer.
  • Bymiljøet skal berikes gjennom kunst, farger og detaljer i bygg og uterom.
  • Mot hovedgater og byrom skal tilgrensende bebyggelse ha utadrettede førsteetasjer, og det skal ikke tillates tette fasader og reflekterende eller sotet glass
  • Inngangspartier til bolig og næring skal legges ut mot gaten.
  • Det bør utvikles minst to bolig-pilotprosjekter som utforsker fellesskapsløsninger og sambruk. Disse bør settes i gang tidlig for å høste erfaringer og inspirere til flere prosjekt.
  • Det skal vurderes om kvartal skal brytes ned til mindre utbyggingstomter slik at for eksempel selvbyggergrupper og ideelle stiftelser kan delta i utviklingen.
  • Det bør stilles krav til en variasjon av typologier og botilbud (alternative boformer, kommunale utleieboliger og kategori-boliger) innenfor hvert delområde.
  • Det bør stilles krav om at parkering samles i mobilitetshus ved innfartsårene til Nyhavna for å reduserer belastningen av trafikkstøy nært boliger.
Les om resten av prinsippene for det strategiske virkemiddelet: Tilrettelegge for et godt hverdagsliv her


Har du innspill til dette strategiske virkemiddelet og tilhørende prinsipp? Opprett en bruker og del dine innspill med oss!

Rapporter et problem

Er dette innholdet upassende?

Årsak:

Kommenter detaljer

Du ser en enkelt kommentar

Se alle kommentarer

Se: http://blogg.nordlys.no/yngve/stille-p%C3%A5-lokka

Hva kjennetegner en velfungerende fotballløkke i 2020:
- Fotballløkka utgjør en del av en inngjerdet storbarn-lekeplass i praksis skolegården.
- I umiddelbar avstand til boligblokker med tilgang uten bilvei.
- Lett nedsenket i forhold til terrenget rundt, en god halvmeter murkant rundt banen, og med høye barrierer bak mål slik at det blir lite løping etter ball på avveie.
- Kunstgress, fastmonterte mål og ikke bruk av tremateriale.
- Liten nok til at 6-7 åringer ikke må løpe mye. 200 m2-300 m3 er passe stor. Dersom 500 m2 tilgjengelig bygg to løkker, en på 200 m2 med boks-mål og en på 300 m2 med håndball-size mål.

Bekreft

Vennligst logg inn

Dette passordet er for kort.

Del