Hopp til hovedinnhold

Informasjonskapselinnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre de grunnleggende funksjonalitetene på nettstedet og for å forbedre den onlineopplevelsen din. Du kan konfigurere og godta bruken av informasjonskapsler, og endre samtykkealternativene dine, når som helst.

Essensielle

Preferanser

Analyse og statistikk

Markedsføring

Desember 2017 - februar 2020: Politiske føringer

Avatar: Kristin - Administrator
Kristin - Administrator

Etter at kommunedelplanen for Nyhavna ble vedtatt, er det kommet flere nye politiske vedtak og føringer som omhandler utviklingen av Nyhavna. Disse er:

Strategi for byliv: Bylivsstrategi for Nyhavna "Piloter og hendelser" Formannskapets møte 25.2.20, i sak 37/20

  1. Formannskapet ser viktigheten av å bruke pilotprosjekter, som foreslått i bylivsstrategien, i det videre arbeidet med transformasjon av Nyhavna.
  2. Formannskapet ber Kommunedirektøren utrede muligheten for å realisere de to pilotprosjektene for Dora II og Skur 53 i 2020.
  3. Formannskapet tar forøvrig saken til orientering, og ønsker å bli holdt orientert om fremdriften og om gjennomførte aktiviteter.
  4. Formannskapet ber om at også småskala industri og maritime næringer vurderes som samarbeidsaktører til piloter og hendelser, som et av flere bidrag for å sikre dem gode utviklingsmuligheter i det videre arbeidet med Nyhavna.


Nullutslippbydel: Bystyrets møte 21.11.19, i sak 140/19

Byutviklingsstrategien må vise hvordan klimagassutslipp kan kuttes selv om byen vokser. Sluppen, Campus, Granåsen og Nyhavna skal utvikles til å bli nullutslippsområder. Kommunedel- og områdeplaner skal uttrykke klima- og miljøambisjoner for bydeler/områder og planens virkninger for nasjonalt og internasjonalt fastsatte miljømål, klimagassutslipp og energiforbruk og -løsninger skal vurderes”. Et nullutslippsområde betyr at utviklingen av Nyhavna skal vise en reduksjon mot null klimagassutslipp i et livsløpsperspektiv. 

Boliger på Nyhavna: Bystyrets møte 31.1.19, i sak 5/19

Verbalforslag 53. Boliger på Nyhavna. Bystyret ber rådmannen fremme en sak for hvordan sosial boligbygging kan sikres ved en framtidig utbygging på Nyhavna, f.eks. gjennom kommunal utbygging og utleie til kostpris eller andre tiltak.

Byøkologisk forsøksprosjekt: Bystyrets møte 31.1.19, i sak 5/19

Verbalforslag 54. Svartlamon. Bystyret ber rådmannen fremme en sak som viser hvordan området boligstiftelsen i dag disponerer kan utvides for å øke tilgangen på areal for eksperimentell boligbygging. Dette kan være flere selvbyggerprosjekt, gjerne i større enheter, eller flytting av bebyggelse som ellers vil bli revet. Rådmannen bes spesielt se på muligheten for å utvide arealet til å omfatte begge sider av Strandvegen.

Behov for areal til offentlige tjenester og idrett i områdene Nyhavna, Reina og Jarlheimsletta. Formannskapets møte 22.1.19, i sak XX/XX 

  1. Kommunens investeringer bør bygge opp under byutvikling som styrker målet om nullvekst i biltrafikk. I områdene Nyhavna, Reina og Jarlheimsletta må det sikres areal til offentlige tjenester og idrett, slik at områdene blir attraktive også for barnefamilier. 
  2. Det skal sikres tomter for fire barnehager på Nyhavna, en til to på Reina og en på Jarlheimsletta. 
  3. Det skal sikres tomt til barneskole med idrettshall og sjuerbane. Alternativt kan tomta brukes til helse- og velferdssenter. 
  4. Det skal tilrettelegges for både organisert og uorganisert idrett og nærmiljøanlegg i detaljplanleggingen av områdene. 
  5. Behovet for offentlige arealer til kulturformål behandles i kulturarenaplanen og beskrives også nærmere i Kulturnæringsprogram for Nyhavna.



Mangfoldig boligsammensetning: Formannskapets møte 22.1.19, i sak 08/19

6. Formannskapet understreker betydningen av at det blir en bred sammensetning av boliger på Nyhavna, og at dette også må inkludere boliger for familier, førstegangskjøpere og personer med lav inntekt. Formannskapet mener kommunale utleieboliger og kategoriboliger hører hjemme på Nyhavna. Formannskapet ber rådmannen belyse i egen sak hvordan slik boligsammensetning kan skje, eksempelvis gjennom reguleringsarbeid, kommunalt eierskap og/eller ved samarbeid med ideelle og private aktører som eksempelvis Studentsamskipnaden og boligbyggelag. Formannskapet viser til bystyrets vedtak i sak 233/18 om å selge seg noe ned i boligområder med høy andel kommunale boliger.

Bilfri bydel: verbal føring til budsjettet i Bystyrets møte 14.12.17, i sak 197/17

Nyhavna skal bygges med mål om et bilfritt område med godt kollektivtilbud, og med en sammenhengende gang- og sykkelvei. 



Bylivsstrategi for Nyhavna "Piloter og hendelser"
Bylivsstrategi for Nyhavna "Piloter og hendelser"
Last ned fil

Rapporter et problem

Er dette innholdet upassende?

Årsak:

Laster inn kommenterer ...

Account Message

Bekreft

Vennligst logg inn

Dette passordet er for kort.

Del